Faded

HAARTRENDS 2023

De barbershop is een bekende term die steeds vaker opduikt. Zelfs in Elburg! Barbershop komt van het woord barbier, wat barba (baard) betekent in het Latijns. De barbier is een echte ambachtsman die zijn vak met passie en ambacht uitvoert.

 

Deze ambacht is een eeuwenoud beroep die zijn eigen gilde had. Hoewel een barbier op dit moment een combinatie van knippen en trimmen is, was hij vroeger chirurgijn. Het trekken van kiezen en aderlaten waren de meest voorkomende behandelingen. Maar vrees niet, dit zal niet gebeuren bij ons.

 

Wij willen dit eeuwenoude ambacht weer terugbrengen en uiteraard waar nodig in een nieuw jasje steken.

Je voelt je waarschijnlijk comfortabel bij die look en je wilt je vasthouden aan het oude bekende gezegde: “never change a winning team”. Maar wat houdt je tegen? Een nieuw model kan juist heel verfrissend zijn. Neem David Beckham als voorbeeld. Hij veranderde ook regelmatig zijn look. Ga je met ons de uitdaging aan? Wij adviseren je graag welke look het beste bij je past.

 

Peaky blinders look

We gaan weer helemaal terug naar de jaren 20′ van de 20e eeuw! Geïnspireerd door de serie Peaky Blinders die zich afspeelt in Birmingham 1922. Het boegbeeld van de serie is Thomas Shelby (zie foto).

Durf jij het aan?! Let wel even op of het bij je hoofd staat, want het is niet voor ieder weggelegd. Het Peaky blinders kapsel past bij mannen met een duidelijke kaaklijn, bij een ronder hoofd zal dit minder mooi tot uiting komen. 

 

Fade look en skin look fade

Fade look en skin look fade, zijn kapsels die je steeds meer ziet verschijnen. Bij deze kapsels wordt het haar net boven de oren en onder in de nek (de contourlijn) kort opgeschoren. Hier zijn veel variaties mogelijk. Zo kun je gaan voor low-, mid- of high fade. Het haar wordt vanaf de contour steeds iets langer. Zie het voorbeeld hier links naast (mid fade). Vraag ons gerust welke het beste bij jou past!

 

De pompadour

De pompadour is een mooi klassiek kapsel met veel lengtes aan de bovenkant. De zijkant is kort geknipt. Ook hierin zie je veel variaties. Meestal in een strakke kuif gestyled. Ook dit kan natuurlijk weer wat losser. Daarnaast kan je hem moderner maken door hem te combineren met een fade of taper. Zo kun je veel kanten op.

 

French Crop

De French crop is een kapsel waarbij de bovenkant langer is dan de zijkanten. Hij wordt vaak gecombineerd met een fade (zie foto). De lengte bij de French crop is niet overal gelijk en de haren bovenop worden vaak met een nonchalante textuur naar voren gedragen. 

 

Lengte met edge

Kennen jullie Peter Andre de populaire zanger, die in de jaren 90′, menig dameshart veroverde nog? Deze lange mannenkapsels met geschoren zijkanten zijn ook weer helemaal terug van weggeweest. Je kunt het op diverse manieren dragen, maar op de foto zie je een nonchalante scheiding, met fringe look en stijl haar. 

 

Juiste producten

Om je haar op de juiste manier te stylen is het van belang dat je de goede producten gebruikt. Tijdens onze knip en scheerbeurten geven we je graag vrijblijvend advies. Omdat de ambacht hoog bij ons in het vaandel staat, gebruiken we mooie producten met een rijke geschiedenis zoals de 1922 collectie van J.M. KEUNE, Artistique en baardproducten van Proraso. Meer informatie hierover kan je vinden via de link aan de rechterzijde. 

Peaky Blinders look
De Pompadoer
French Crop
Lengte met Edge